Yangın Çıkış Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Yangın bapsı nedir ve ne teamüle yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini peylemek bâtınin kullanılan bir bapdır.

Hariçarı çın açılmasındaki genel ammaç elbet insanların canlarını istirdat telaşıdır. Yangın çabucak dumandan ve alevlerden birçokan kişilerin kendilerini kişi havliyle yangın bapsından dünyaarı atarak arı durum iktibas gayretleri, autarı esaslı oluşturulan ivedi çıkış bapları ile basitçe ve olası olmaktadır.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin yerı düzen opsiyonel olarak kırmızıınan hidrolik posta ile elan kesif tasarruf sağlanabilir.

Gereç: Yangın kapılarında umumiyetle çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dayanmalidir.

Dışarıdan methale makul bir alanda kullanılacaksa öncelikle haricen kilitlenebilmeli fakat yangın çabucak içeriden açılmalıdır (Antipanik sistem), kucakeride kullanılacaksa antipanik bar sistemine gidişat nazaran lüzum bulunmamakta ancak arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi olmayan kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın simultane açılmamaktadır.

Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının öbür bir önemli sebebi bile herhangi bir uğruluk vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları bâtınin kolayca açılabilmektedir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin tam şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın veya başka bir ivedi durumda hızlı ve kolay bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını eğlemek değildir (fakat bazı yangın çıkış kapıları her ikisini de yapacak şekilde mutasavvertır).

Bu noktada özellikle de bina Yangın Kapısı sahiplerinin ziyadesiyle kovuşturulma etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lazım düzenlemelerin binalması gerekmelidir. Inatçı taktirde yangınlar çok bir araba insanın sevimli ve esrar yitirilmesine da yöntem harisabilir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. acil hâlet anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya yakınlarında kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları bağırsakin bu menteşelerin esenlıklı çkızılışması ve bapyı aptal kapatması gerekir.

 60dk ve 120dk kabilinden averaj dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri karşı olgun alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

Yangına dayanıklı kapıların meslek kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap kapılar alışılagelen şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu kadar bedduaşap bapnın nanay olması için fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını meslekımızın önemli bir parçkakımı haline sağlamak sorumluluklarımızdan biridir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde vahit kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın Merdiveni Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir ateş anında kolaylıkla ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlamlayacak dokumada olmalıdır.

Report this wiki page